dimarts, 9 d’octubre del 2012

ELS ALUMNES DEL CICLE MITJÀ PINTEM COM POLLOCK

A partir dels propers dies treballarem als tallers l'art del "dripping".
 Esperem no embrutar-nos gaire i gaudir d'aquest estil mitjançant la figura de Jackson Pollock.
Els propers dies 13 de Novembre(Tercer) i 27 de Novembre(Quart) Visitarem la Fundació Miró on realitzarem el següent taller:


Pintura/Acció


A partir de les opinions que deixen els visitants de la mostra Explosió! El llegat de Jackson Pollock, els participants consensuen missatges que expressen el seu punt de vista en relació amb determinades obres de la mostra. El resultat es concreta en la confecció d'una pancarta amb aquest missatge sobre un fons inspirat en les solucions tècniques o els efectes pictòrics vistos a l'exposició.

Taller concebut per 
Txuma Sánchez i conduït per Experimentem amb l'Art.

Visitarem l'exposició:

Explosió! El llegat de Jackson Pollock

24/10/2012 - 24/02/2013

Explosió! El llegat de Jackson Pollock investiga l’entramat d’influències i connexions que es van generar a partir de l’action painting o pintura d’acció, el principal exponent de la qual fou Jackson Pollock (1912-1956). Des de finals de1940, la noció de pintura com a acció va obrir un immens camp de possibilitats que es van traduir en l’art de la performance i en les innovadores pràctiques artístiques conegudes amb el nom d’art conceptual. Molts artistes van conferir tanta importància a l’acte creatiu com a la pintura que n’era el resultat. En aquesta zona fronterera entre la pintura i la performance, l’atzar o l’espectador van actuar sovint com a cocreadors de l’obra. Aquesta actitud experimental i conceptual cap a la pintura i l’art va inspirar posteriorment molts altres artistes.

La mostra ofereix una visió geogràfica i cronològica sobre l’abast del fenomen i inclou obres realitzades en diverses tècniques d’artistes de finals dels anys quaranta fins ara, entre els quals cal destacar Jackson Pollock, Yves Klein, Niki de Saint Phalle, Jean Tinguely, Allan Kaprow, Andy Warhol, Lynda Benglis, Saburo Murakami (a les imatges), Bruce Nauman, John Baldessari, i Paul McCarthy entre altres.

Esperem que us agradin els nostres treballs. Quan els tinguem, els "penjarem" al Bloc i també a l'escola.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.